I år väljer vi att stödja Situation Sthlm

I år har vi på Iterum har valt att stödja Situation Sthlm som hjälper hemlösa att hjälpa sig själva. Situation Sthlm är tidningen som säljs av hemlösa i Stockholm. Med tidningsförsäljningen som bas bedriver Situation Sthlm social verksamhet som på olika sätt stödjer försäljarnas väg tillbaka till samhället. De stävar efter att kunna erbjuda viktiga verktyg som till exempel kontakt med myndigheter, juridisk rådgivning, avlönande timuppdrag och arbetsträning. Med vårt bidrag hoppas vi att fler människor ska få möjlighet att fira jul i värme och nå en väg tillbaka till samhället.

Du kan också hjälpa till genom att köpa ditt eget exemplar av tidningen av en försäljare ute på stan, bli månadsgivare, skänka en gåva eller på annat sätt sponsra deras verksamhet. Läs mer på situationsthlm.se

SitSthlmLogoOrange

Kom och träffa oss på Ekonomi & Företag på Kistamässan

Den 26-27 septermber träffas vi på Ekonomi & Företag på Kistamässan. Kom och prata med oss om hur vi kan hjälpa dig med din eller din organisations kompetensutveckling. Ni hittar oss i monter D:05. Klicka på bilden för att läsa mer och hämta din kostnadsfria biljett.

Batra och Bard 1200x627 NY

Lönecirkel startar den 4 september

Den 4 september startar nya Lönecirkeln och vi har några lediga stolar kvar. Så passa på och knip åt dig en plats! Först ut denna säsong är Gitt Persson med temat ”Hur kan du marknadsföra dig och din löneavdelning i organisationen”. Läs mer och anmäl dig här!

knip en plats i lönecirkeln för webben

I januari 2019 startar vår nya utbildning

Nu vill vi stolt presentera det nya tillskottet till våra utbildningar - Lönespecialist med systeminriktningVi är stolta

Denna utildning tillgodoser flera olika yrkesroller, du som studerande får specialistkunskaper inom löneområdet tillsammans med goda kunskaper att verka i en systemroll. Du får kompetens att praktiskt och teoretisk planera, följa upp och styra företag och verksamheter avseende löneadministrativt arbete och systemförvaltning. Denna kombination ökar möjligheterna att verka i flera olika roller och vara mycket väl rustad för den pågående digitala utvecklingen.

Läs mer:

2018-06-25

Antagningsbesked till utbildningar med start i jan-19

Alla antagningsbesked till de utbildningar som startar i januari 2019 har gått ut. Reservplatser delas ut vart efter det bli någon plats ledig. Du som har sökt, håll dig uppdaterad på yh-antagning.se!

2018-11-30

Payroll student of the year

Vi är mycket stolta, en av våra studerande blev "Payroll Student of the Year"Veronica Bergsten

Veronica som precis tagit examen från vår utbildning Lönespecialist i Göteborg vann i Lissabon. Hon har under sin utbildning på många sätt bidragit till en utveckling av utbildningen och hon har visat stort engagemang, ansvarskänsla och klokskap. Veronica har under utbildningen och under sina praktikperioder betonat vikten av att driva processer för att åstadkomma effektivisering och kvalitetsutveckling. Vi på Iterum önskar henne all lycka nu när hon går ut i sin yrkesroll som lönespecialist.

Intervju med Veronica Bergsten Vinnaren av “Payroll student of the Year "på The Global Payroll Awards  2018 i Lissabon

Stort grattis, Veronica, Hur känns det?
-Tack det känns bra! Hedrande att bli nominerad och att vinna är en ära. Min kategori var efter minglet först ut att utse vinnaren i, så jag hann aldrig bli riktigt nervös. 

-Hur ser du på rollen inom Lön och på din framtida karriär
Rollen har en stor utvecklingspotential på många områden men särskilt inom digitaliseringen. Ser det som ett uppdrag att utveckla och att lära andra, samtidigt som jag själv ska hålla mig uppdaterad. Rätt måste in för att få rätt ut i lönesystemen. Arbetar idag på Löneservice i Västra Götalandsregionen men kommer i höst byta till Lön/Hr på Dafgård där jag tidigare haft andra uppdrag.

Hur har utbildningen förberett dig för rollen?
Utbildningen har varit mycket bra och det märktes t ex redan vid Lia 1. Man förstår tidigt vad rollen handlar om. Att kunna se rollen från ett helhetsperspektiv är viktigt, samtidigt som man individuellt måste kunna förstå och tolka avtal i olika branscher för att se konsekvenser och möjligheter och skyldigheter. Tidiga kurser i arbetsrätt och lön gjorde oss väl förberedda. Har under hela resan haft ett gott stöd från arbetsgivare och kollegor på VGR, lärare, klasskamrater och familj. 

WINNER Payroll Student of the Year

Var med och håll tummarna!

Veronica Bergsten som studerar till Lönespecialist hos oss på Iterum har efter nominering blivit kortlistad till 
priset Payroll Student of the Year. Global Payroll Awards delas ut av Global Payroll Association, en
internationell organisation för lönebranschen. Läs mer på: http://globalpayrollawards.com/
tummar2

Iterums Lönecirkel - omgång fyra

Cirkel Bla

Nu har vi satt våra teman för nästa säsong av Lönecirkeln. I denna omgång vill vi inspirera dig och ge dig fördjupning inom vissa områden. Allt från hur du ska marknadsföra dig själv och din avdelning till en blick in i framtiden där robotar tar en allt större plats inom lönearbetet. Vill du bli säkrare på att svara på frågor på engelska? Hur blev det med GDPR egentligen och är det verkligen lönsamt att löneväxla. Platserna är begränsade och vis av erfarenhet brukar platserna ta slut ganska fort. Anmäl dig redan idag för att säkra din plats!

Varmt välkomna önskar vi på Iterum

Läs mer och boka

Vi söker en ämneslärare och utbildningsledare inom lön!

Löneannons

Vi söker en ämneslärare och utbildningsledare inom lön!

Iterum söker en ny medarbetare – en ämneslärare och utbildningsledare inom lön - till ett härligt arbetslag som består av sju anställda och många underkonsulter. Sedan 2002 har vi utbildat drygt 850 lönespecialister och vi växer inom kompetensområdet lön. Vi driver idag yrkeshögskoleutbildning till lönespecialist i Stockholm, Östersund, Malmö och Göteborg.

Hos oss erbjuds du en stimulerande och utvecklande tjänst i ett välskött och stabilt företag där du får vara aktivt delaktig i företagets fortsatta utveckling.

Ditt uppdrag blir att tillsammans med övriga på Iterum planera, genomföra och utveckla Iterums yrkeshögskoleutbildning inom lön.

Som ämneslärare inom lön kommer du att undervisa i våra lönekurser. Merparten av våra utbildningar är distansutbildningar så ditt uppdrag handlar mycket om att undervisa via webben men även i klassrum.

Vid sidan om rollen som lärare kommer du att växa in i rollen som utbildningsledare och bidra till att upprätthålla och utveckla Iterums ledande position inom kompetensområdet lön.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Undervisa i våra lönekurser.
 • Underhålla, uppdatera och utveckla undervisningsmaterial, bl a alla våra kalkylövningar och föreläsningar.
 • Arbeta med omvärldsbevakning inom kompetensområdet lön.
 • Samverka med externa utbildningskonsulter inom kompetensområdet.
 • Skapa och underhålla relationer med företag och branschorganisationer inom löneområdet.
 • Tillsammans med andra vara drivande i utveckling och kvalitetssäkring av lönespecialistutbildningen.


Din bakgrund

Vi söker dig med hög kompetens inom lön som vill arbeta med utbildning. Vi ser gärna att du gått Iterums utbildning till lönespecialist eller har motsvarande kunskaper genom annan likvärdig utbildning eller arbetslivserfarenhet, samt har arbetat med löner under minst tre år. Är du auktoriserad lönekonsult är det meriterande.

För oss är det viktigt att du ”älskar lön”, att du brinner för yrkesrollens utveckling och vill driva Sveriges bästa löneutbildning. Du har förmåga att bygga nätverk och du gillar att skapa goda relationer.

Iterum är ett litet företag med en företagskultur som präglas av öppenhet och högt i tak. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har lätt för att samarbeta, har hög arbetskapacitet och kan hantera arbetstoppar samt har förmåga att planera, leda och driva arbetet framåt. Du kan lika gärna arbeta i grupp som självständigt och du har förmåga att göra självständiga bedömningar och fatta beslut.

Du har ett gott siffersinne och gillar kalkyler. Du trivs med att jobba med IT och har förmåga att tänka nytt och en vilja att utveckla. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

 

Iterum
Iterum verksamhets- och individutveckling AB är ett ägarlett utbildningsföretag med många års erfarenhet av utbildning inom kärnområdena lön, ekonomi/redovisning och HR. Flertalet utbildningar bedrivs på distans och vi har stor erfarenhet av e-lärande.


Om du vill veta mer kontakta

 • Maud Falk, , 08-675 07 72
 • Veronica Söderström, , 08-675 07 76
 • Mikael Hasselborg, , 08-675 07 73

Vår ambition är att ha denna person som vi nu söker börjar hos oss under våren 2018 för att vara startklar till terminsstart i augusti.

Vi ser fram emot att höra från dig!

 

Informationsträff och mässor våren 2018

Studentums YH-mässa i Stockholm

28 mars 2018 kl. 10.00-18.00 Norra Latin, Drottninggatan 71B

Kom och träffa oss i vår monter

Informationsträff

22 mars 2018, kl. 17.30-19.30 på Iterum, Heleneborgsgatan 2A, i Stockholm 

Upplägg:

kl. 17.30-18.15

Yrkesrollen Redovisningsekonom 

kl. 18.15-18.45

Allmän information om utbildningsformen YH, studera på Iterum, träffar på distansutbildning, bedriva aktiva studier, LIA, läsa flera kurer parallellt, projektkurs, behörighet, antagning, CSN  

kl. 18.45-19.30 Yrkesrollen Lönespecialist

 

  

 

Besked från YH-myndigheten - jan 2018

Idag kom äntligen det efterlängtade beskedet från myndigheten om vilka utbildningar de beviljat denna omgång. Vi har glädjen att meddela att vi fick en utdelning med 100 % på våra ansökningar.

Myndigheten beviljade 13 löneutbildningar varav vi fick fyra vilket innebär att vi står för 30 % av de nya utbildningsstarterna inom lön. Det som gör oss mest glada är nog ändå att vi våren 2019 får starta utbildningen Lönespecialist med systeminriktning på distans i Stockholm.

Vi ska inte glömma bort att även vår redovisningsutbildning fick förnyat förtroende.

Detta innebär att vi hösten 2018 startar:

 1. Lönespecialist, distans Göteborg
 2. Lönespecialist, distans Malmö
 3. Lönespecialist, distans Stockholm
 4. Lönespecialist, distans Östersund
 5. Lönespecialist, bunden Stockholm
 6. Redovisningsekonom, distans Stockholm

Våren 2019 startar:

 1. Lönespecialist med systeminriktning, distans Stockholm
 2. Redovisningsekonom, distans Stockholm

Läs mer om utbildningarna och ansök från 16 februari - 16 april till höstens starter

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Nya stolar i rummet utsikten

Nu var det dags. Efter lång och trogen tjänst åkte nu de gamla röda stolarna ut till förmån för flerfärgade stolar.

rum utsikten iterum uthyres till kurser, konferens

Höjt behörighetskrav till lönespecialistutbildningen

Ledningsgrupperna har hösten 2017 tagit beslut att höja behörighetskravet till Lönespecialist från Engelska 5/Engelska A till Engelska 6/Engelska B i kommande utbildningar.

Sex nya utbildningsstarter i höst 2017!

Vi hade rekordmånga utbildningsstarter hösten 2017! Under augusti och september välkomnar vi fem nya klasser som ska läsa till lönespecialist och en klass som ska läsa till redovisningsekonom. Det ser vi fram emot, ni är varmt välkomna allihop!